Preventivni programi u tijeku

24.04.2018

23.04.2018. u Obiteljskom centru u tijeku su dva preventivna programa namijenjena roditeljima  „Škola za roditelje“ i  program radionica s roditeljima i  zajedničke aktivnosti  roditelja i  djece: Rastimo zajedno i mi!

Program „Škole za roditelje“  je namijenjen roditeljima djece od 7-14 godina, s ciljem zadovoljavanja potreba i interesa roditelja za općim znanjem o ulozi roditelja i načinima odgoja djece.

Program smo započeli 01.03.2018.g., sadrži 12 radionica, provodi  se u prostorijama Obiteljskog centra, svaki četvrtak u vremenu od 8,30 – 10,00 h. U program je uključeno 7  roditelja, korisnika Centra za socijalnu skrb-Podružnice Obiteljski centar. Voditelji programa su  stručne djelatnice : Ines Majnarić i Gordana Stolfa.

 

2.Program radionica s roditeljima i  zajedničke aktivnosti  roditelja i  djece: „Rastimo zajedno i mi!“, kao pilot projekt Unicef-a i Centra  za podršku roditeljstva „Rastimo zajedno“ . Namijenjen je roditeljima djece do 7 godina starosti. Program smo započeli  14.03.2018. g .,a provodi se u prostorijama Obiteljskog centra, svaku srijedu, u vremenu od 17,00-19,00 h, kroz 15 susreta .  U program je ukupno uključeno 9 roditelja i 9 djece.

Program je namijenjen roditeljima koji su dio konteksta koji predstavlja nizak i srednji rizik zdravog odrastanja djece, a korisnici su usluga Centra za socijalnu skrb Rijeka, Podružnica Obiteljski centar.

Voditeljice programa su za rad s roditeljima i djecom: Nina Vela Vrabec i Gordana Stolfa, a za rad s djecom dvije volonterke: Maša Basara i Nika Vrabec.